48η επέτειος Πολυτεχνείου-εορτασμός 15, 16 και 17.11

Δημοσιεύθηκε 12/11/2021

Αγαπητοί φοιτητές,

Κάθε χρόνο, στην επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου έχουμε τριήμερο εορτασμό στις Σχολές μας. Φέτος, έπειτα από τα περιοριστικά μέτρα της περσινής επετείου, ο εορτασμός της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα ξαναγίνει με φυσική παρουσία στον ιστορικό τόπο, στο κάτω Πολυτεχνείο, με εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο. Λόγω του τριήμερου εορτασμού, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, δε θα γίνουν τα μαθήματα στις 15, 16 και 17.11 ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή της κοινότητας μας στον εορτασμό. Ελπίζω ότι το τριήμερο αυτό του εορτασμού, με δεδομένη την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μόνο στον εξωτερικό χώρο, η συμμετοχή του κόσμου θα απλωθεί χρονικά και δε θα υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός και πλέον έχουμε πολλά κρούσματα και στις ηλικίες 18-28 που ανήκετε εσείς. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να παραμείνουμε όλοι υγιείς και ασφαλείς. Ελπίζω να δείξουμε όλοι αυτές τις μέρες ιδιαίτερη υπευθυνότητα και κατανόηση ότι ναι μεν ο εορτασμός γίνεται ξανά με φυσική παρουσία, αλλά πλέον υπό διαφορετικές συνθήκες, που παραμένουν δύσκολες εξαιτίας του πανδημικού κύματος που διανύουμε και που εξελίσσεται ως ιδιαίτερα επιθετικό. Η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στον εορτασμό.

Ο υψηλός συμβολισμός των ημερών πρέπει να θυμίσει σε όλους, στην κοινότητά μας, το επίκαιρο μήνυμα των αγώνων με κοινωνική αλληλεγγύη και υπεύθυνη στάση, για την προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής πάνω από όλα.

Με εκτίμηση,

Νεκτάριος Κοζύρης

Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ

ΥΓ. Απόφαση Συγκλήτου https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/2387-apofasi-tis-sygklitou-gia-ton-eortasmo-tis-48is-epeteiou-tis-eksegersis-tou-polytexneiou