Οδηγίες για την έναρξη του εαρινού εξαμήνου-μέτρα προφύλαξης απο τον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε 27/02/2022

Αγαπητοί φοιτητές καλησπέρα σας,

Με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου αύριο Δευτέρα 28.2, θέλω να σας υπενθυμίσω την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που έχουμε στη διάθεσή μας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού. Τα μέτρα που είχαμε τόσο στην εξεταστική μας, όσο και στο χειμερινό εξάμηνο, εξακολουθούν να ισχύουν. Δείτε τα αναλυτικά εδώ: Οργανωτικά θέματα: 10 απλές οδηγίες για την προστασία μας και εξεταστική Φεβρουαρίου 2022 - οργανωτικά θέματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η σωστή και συνεχής χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς χώρους, στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας, όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Ο αριθμός των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση δεν έχει μειωθεί και επομένως ο κίνδυνος εξάπλωσης της COVID-19 εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Πρέπει να τηρείτε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής και να κρατάτε τις αποστάσεις με τους συμφοιτητές σας τόσο εντός όσο και εκτός των αιθουσών. Ειδικά στα εργαστηριακά μαθήματα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εκεί είχαμε στο παρελθόν την εμφάνιση πλήθους κρουσμάτων, στην ίδια βάρδια.

Ο καιρός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, μπαίνουμε στην άνοιξη και επομένως μπορούμε να είμαστε ευχάριστα στους χώρους εκτός σχολής, στον πεζόδρομο και στα αίθρια, κατά τα διαλείμματα. Δεν παραμένουμε εντός του κτηρίου τις ώρες των διαλειμμάτων.

Η Σχολή καθημερινά παρακολουθεί την εξέλιξη των κρουσμάτων και αναρτά ημερήσιο δελτίο ενημέρωσης στο site μας. Επικοινωνούμε με τα κρούσματα και κάνουμε ιχνηλάτηση ενημερώνοντας τους φοιτητές. Σας παρακαλώ πολύ, όποιος δεν αισθάνεται καλά, έχει συμπτώματα, ας μην ανέβει στη Σχολή και να κάνει άμεσα ένα τεστ είτε αυτοελέγχου, είτε rapid. H επίδειξη από όλους μας πνεύματος κοινωνικής και ατομικής ευθύνης είναι το βασικότερο όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό.

Να παραμείνουμε όλοι υγιείς και ασφαλείς,

Καλό εαρινό εξάμηνο, καλή σας πρόοδο και καλή αρχή!

Άρης Κοζύρης

Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ