Αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ – προληπτικά μέτρα λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε 10/03/2020

Αγαπητοί φοιτητές καλησπέρα σας,

Ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα από το Υπουργείο Υγείας η αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στα σχολεία και πανεπιστήμια. Συνεπώς απο αύριο 11.3 και για 2 εβδομάδες αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία.

Η Σχολή μας διερευνά τρόπους εξ αποστάσεως διδασκαλίας για όσα μαθήματα είναι εφικτό, και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό δείτε μια προσπάθεια με 40+ μαθήματα της ΣΗΜΜΥ που έχουμε μαγνητοσκοπήσει και διατίθενται ως online courses, μαζί με το υλικό (βιντεοδιαλέξεις, slides). Αρκετά απο αυτά είναι βασικά μαθήματα κορμού και ροών, με μεγάλα ακροατήρια και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε τις μέρες αυτές, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις απο τους διδάσκοντες για κάθε μάθημα, ώστε να μην έχουμε μεγάλες απώλειες στο εξάμηνο.

https://ocw.aoc.ntua.gr/modules/auth/op ... .php?fc=36

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ – προληπτικά μέτρα λόγω κορωνοϊού

Αναστέλλεται από αύριο, 11 Μαρτίου 2020, για δύο εβδομάδες η λειτουργία του ΕΜΠ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας που αναφέρεται σε όλες τις δομές των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (βλ. συνημμένο ΦΕΚ), η αναστολή αφορά στα εξής:

α) Τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, β) τη λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Η αναστολή λειτουργίας ΔΕΝ περιλαμβάνει:

α) Τις διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, β) τις ερευνητικές δραστηριότητες, γ) τη λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τα παραπάνω θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με εκτίμηση,

Άρης Κοζύρης
Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ