Κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή

Δημοσιεύθηκε 01/11/2020

Κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή

Στη Σχολή έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί πρόσφατα, τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε φοιτητές (μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς). Σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκαν πλήρως οι προβλεπόμενες διαδικασίες: επικοινωνία με τον ιατρό, ενημέρωση και συνεργασία με πρυτανικές αρχές, ιχνηλάτηση και ατομική ενημέρωση των επαφών για το διάστημα παρουσίας στο ΕΜΠ, εκκένωση και απολύμανση χώρων με ειδοποίηση συνεργείου καθαριότητας, 14ημερη καραντίνα επαφών.

Με αφορμή την εμπειρία από αυτά τα περιστατικά θέλω να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε το μήνυμα σε όλους ότι αν κάποιος από όλους μας είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού να το δηλώσει άμεσα, σύμφωνα με τη διαδικασία που έχουμε αναρτήσει εδώ: https://www.ece.ntua.gr/gr/announcement/771 ώστε εγκαίρως να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και να αποφευχθεί η διασπορά. Αν κάποιος έχει κάποια συμπτώματα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να καθίσει σπίτι, προληπτικά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι ζήτημα προστασίας του κοινωνικού συνόλου αλλά και ατομικής υπευθυνότητας.

Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορωνοιού έχουν αυξηθεί δραματικά. Χθες ανακοινώθηκαν πάνω από 2000 νέα κρούσματα. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει όλοι να τηρούμε στους χώρους που κινούμαστε, εξωτερικούς και εσωτερικούς, όλα τα μέτρα: σωστή χρήση μάσκας, 2μ αποστάσεις, ατομική καθαριότητα χεριών. Χρειάζεται πολύ προσοχή και συνεργασία από όλους, με σοβαρότητα και ψυχραιμία.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής

Άρης Κοζύρης