Υπεύθυνη δήλωση κωλύματος συμμετοχής στις μαθήματα που θα εξεταστούν με φυσική παρουσία στη Σχολή (Σεπτέμβριος 2021)

Δημοσιεύθηκε 29/07/2021

Αγαπητοί φοιτητές,

Προκειμένου να προετοιμαστούν οι εξετάσεις κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2021 θα πρέπει να δηλώσετε αν έχετε κάποιο σοβαρό κώλυμα φυσικής παρουσίας στις εξετάσεις. Αυτή τη φορά, αντίθετα με τον Ιούνιο*, συμπληρώνετε τη δήλωση ΜΟΝΟ όσοι έχετε κώλυμα φυσικής παρουσίας. Όλοι συμμετέχετε κανονικά στις δια ζώσεις εξετάσεις όσων μαθημάτων υπάρχει στο πρόγραμμα δια ζώσης εξέταση (βάσει της εγγραφής που έχετε κάνει στα εξάμηνα) και δε χρειάζεται να κάνετε δήλωση αν δεν υπάρχει κώλυμα συμμετοχής.

Τα δεδομένα από το μέτωπο της πανδημίας είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Πλέον έχουν όλοι οι φοιτητές, εργαζόμενοι, ερευνητές, διδάσκοντες κ.ά. πρόσβαση στον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με αισιοδοξία την επόμενη περίοδο. Η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί και ραγδαία εξάπλωσή της και στις μικρότερες ηλικίες δημιουργεί βέβαια μεγάλη ανησυχία. Θέλω να σας παρακαλέσω, τον καθένα από εσάς, ατομικά, να βοηθήσετε στην προσπάθεια που κάνουμε να επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην πλήρη λειτουργία της Σχολής. Ο μόνος τρόπος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ο εμβολιασμός. Ο καθένας από εμάς, διδάσκων, εργαζόμενος, φοιτητής, ερευνητής αναλογιζόμενος το όφελος και την ευθύνη που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλο, πρέπει άμεσα να εμβολιαστεί. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και υπευθυνότητας που θα μας φέρει γρηγορότερα στα αμφιθέατρα. Χωρίς την απαραίτητη προστασία, η παραμικρή εξάπλωση θα μας οδηγήσει στους περιορισμούς της προηγούμενης περιόδου και πρέπει να το αποφύγουμε. Ο εμβολιασμός είναι μια σημαντική πράξη ευθύνης απέναντι σε όλους, στον εαυτό μας, στους δικούς μας, στους φίλους, στους συναδέλφους και στους συμφοιτητές μας.

Στο σύνδεσμο https://students.ece.ntua.gr/exam πρέπει από αύριο Παρασκευή 30/7 μέχρι και τις 22/8 να δηλώσετε ΜΟΝΟ όσοι δεν μπορείτε λόγω σοβαρού κωλύματος, επομένως αιτείστε υπεύθυνα να εξεταστείτε και στα μαθήματα που έχουν δια ζώσης εξετάσεις με εξ αποστάσεως τρόπο. Η δήλωση σας αυτή ισχύει για όλα τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου.

Η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και η συμπλήρωση των σχετικών στοιχείων γίνεται σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922 /13.5.2021 & ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ. οικ. 30097 14.5.2021 για την «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (Β’ 1866)».

Σας εύχομαι καλό, ασφαλές και ξεκούραστο καλοκαίρι,

Άρης Κοζύρης

Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ

*https://www.ece.ntua.gr/gr/announcement/878