Χρήστος Νικολόπουλος

Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών


Σύντομο Βιογραφικό


Ο Δρ. Χρήστος Νικολόπουλος είναι πτυχιούχος Φυσικός και διπλωματούχος Ραδιοηλεκτρολόγος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Ηλεκτρονικής και Ραδιοηλεκτρολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ το 2014 από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από το 2014 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Ασυρμάτου και Επικοινωνίας Μεγάλων Αποστάσεων της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ καθώς και συνεργάτης της Ερευνητικής Ομάδας Μικροκυματικών και Οπτικών Εφαρμογών του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ. Έχει αποτελέσει μέλος ερευνητικών ομάδων σε διάφορα έργα για λογαριασμό των ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων καθώς και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος πρωτότυπων εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια κατόπιν κρίσης και έχει συγγράψει κεφάλαια σε διεθνή επιστημονικά βιβλία. Έχει διατελέσει κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά (IEEE Antennas & WirelessPropagation Letters, Progress in Electromagnetics Research, Taylor & Francis - Journal ofElectromagnetic Waves and Applications, IGI Global, κ.τ.λ.), έχει αποτελέσει μέλος διαφόρων ομάδων εργασίας καθώς και σύμβουλος διαφόρων Υπουργείων.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον Σχεδιασμό Ευφυών Κεραιών, Εφαρμογές της Ραδιομετρίας στη Βίοιατρική, Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα και Ανάπτυξη και Μοντελοποίηση Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων.