Γεώργιος Φικιώρης

Καθηγητής   Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών


Σύντομο Βιογραφικό


Ο Γεώργιος Φικιώρης γεννήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ το 1962. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ το 1986. Το 1987 και το 1993, έλαβε τα διπλώματα S.M. και Ph.D, αντίστοιχα, από το Division of Applied Sciences (τώρα λέγεται School of Engineering and Applied Sciences) του Harvard University, Cambridge, MA, USA.

Από το 1993 ως το 1998, ήταν ηλεκτρονικός μηχανικός με το Air Force Research Laboratory, Sensors Directorate, Hanscom AFB, MA, USA. Από το 1999 ως το 2002, ήταν ερευνητής του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ. Από το Σεπτέμβριο 2000 μέχρι το Μάιο 2002, εργάσθηκε ως επιμελητής στη Σχολή Ικάρων, στην Έδρα των Τηλεπικοινωνιών. Από το 2002 ως το Φεβρουάριο 2007, ήταν Λέκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ (ΣΗΜΜΥ-ΕΜΠ). Το Φεβρουάριο 2007, διορίσθηκε Επίκουρος Καθηγητής στη ΣΗΜΜΥ-ΕΜΠ, τον Απρίλιο 2013 Αναπληρωτής Καθηγητής και τoν Ιούλιο 2017 Καθηγητής.

Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κατάλογος των οποίων υπάρχει στο

https://sites.google.com/site/georgefikiorisntua/publications

Με τους R. W. P. King και R. B. Mack, έχει συγγράψει το “Cylindrical antennas and arrays” (Cambridge University Press, 2002). Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Mellin-transform method for integral evaluation: Introduction and applications to electromagnetics” (Morgan & Claypool Publishers, 2007). Το τελευταίο του βιβλίο είναι το «Selected asymptotic methods with applications to electromagnetics and antennas» (Morgan & Claypool Publishers, 2013), το οποίο έχει συγγράψει με τους Ι. Ταστσόγλου και Ο. Μπάκα.

Η έρευνά του ασχολείται κυρίως με θεμελιώδεις και μαθηματικές πτυχές ηλεκτρομαγνητισμού και κεραιών, ιδίως γραμμικές κεραίες και στοιχειοκεραίες.

Είναι μέλος του ΤΕΕ και Senior Member του ΙΕΕΕ (Αntennas & Propagation, Microwave Theory and Techniques, and Education Societies).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Antennas • Electromagnetic Theory • Numerical Methods • Εφαρμοσμένα Μαθηματικά • Νηματοειδείς Κεραίες/Κυλινδρικά Δίπολα

Δημοσιεύσεις

 Σύνδεσμος Δημοσιεύσεων

Μαθήματα