Διαγωνισμός πρόβλεψης σεισμών στην Κίνα με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης
Διπλωματική Εργασία


Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στα πλαίσια του έργου “AETA” διοργανώνει έναν διεθνή διαγωνισμό μηχανικής μάθησης για την πρόβλεψη σεισμών.

Το "AETA Earthquake Prediction AI Algorithm Competition" στοχεύει στην εξόρυξη της συσχέτισης μεταξύ των δεδομένων προδρόμων ακουστικών και ηλεκτρομαγνητικών παρατηρήσεων, την ανακάλυψη μη φυσιολογικών σημάτων και χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τους επικείμενους σεισμούς και την κατασκευή μοντέλων πρόβλεψης σεισμών με βάση ιστορικά δεδομένα παρατήρησης, με την ελπίδα προώθησης των επιστημονικών λύσεων και συστημάτων για την πρόβλεψη σεισμών.

Εκπαιδευτικά δεδομένα για την κατασκευή μοντέλων

91 χαρακτηριστικά δεδομένων ηλεκτρομαγνητικής διαταραχής και γεω-ακουστικής θα δοθούν σε όλες τις ομάδες. Το χρονικό διάστημα δειγματοληψίας των δεδομένων είναι 10 λεπτά, το οποίο επισημαίνεται με χρονική σήμανση. Η χρονική περίοδος των δεδομένων είναι από 1 Οκτωβρίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Επιπλέον, παρέχεται ένας κατάλογος σεισμικών γεγονότων στην περιοχή-στόχο. Η περιοχή στόχος είναι 22 ° Β -34 ° Β, 98 ° Ε -107 ° Β (Sichuan και Yunnan).

Δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την πρόβλεψη

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, τα 91 χαρακτηριστικά των δεδομένων ηλεκτρομαγνητικής διαταραχής και γεω-ακουστικής θα ενημερώνονται κάθε εβδομάδα. Κάθε Κυριακή θα γίνεται πρόβλεψη για τους σεισμούς εντός της επόμενης εβδομάδας. Το μέγεθος του σεισμού στόχου πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Όλες οι πληροφορίες του διαγωνισμού στον ιστότοπο του ΑΕΤΑ.

Η διπλωματική είναι για δύο άτομα και δεν σημαίνει απαραίτητα συμμετοχή στο διαγωνισμό. Ωστόσο, η διορία εγγραφής που είναι απαραίτητη για την προμήθεια των δεδομένων είναι 31/3/21.

Επικοινωνία: Γιώργος Σιόλας